Sunday, February 26, 2012

Võileivatort

Vaja läheb:
Tosta röstsaia  ca 2 pakki  ( 1,72 €)
Üks  kanapuljongi kuubik
Paprikas (0,69 €)
Lehtsalat ( 0,87 €)
Sulajuust Mirjam (1, 09 €)
Creme bonjour  tilliga (1, 29 €)
Sink 150 g (1, 19 €)
Kurk ( 0, 66 €)
Marineeritud kurk  (pisikesed kurgid) (1,39 €)
Riivjuust (1,09 €)
Majonees


Valmistamine:
Kõigepealt tuleb võtta üks kauss, kuhu teha segu valmis. Kaussi lisada umbes kolmveerand creme bonjouri ja sulajuustu. Vastavalt maitsele, mida keegi rohkem soovib. Lisada 4-5 supilusikatäit majoneesi. Segada miksriga. Tükeldada sink pisikesteks tükkideks. Alles jätta  umbes viis viilu, mis hiljem saab panna peale kaunistamiseks. Lisada sink segule. Seejärel tükeldada natukene värsket kurki ja marineeritud kurki ning lisada samuti segule. Mida väiksemad tükid teha seda parem on ja tunde järgi juustu. Endale väga juustune ei meeldi ja lisan seda suhteliselt vähe. 
 
Seejärel tuleb lõigata saial ääred ära ja asetada need kandikule. (Oleneb siis kandiku suurusest mitu kihti kellelgi tuleb.  Minul tuli kolme kihiline ). Üks puljongikuubik panna tassi ja lisada soe vesi.  Puljongivedelikku lisada saiale, et need muutuksid niiskemaks. Seejärel kanda saiadele eelnevalt valmis tehtud segu. Tuleb panna õhuke kiht.  Kui segu pandud, siis katta kiht lehtsalatiga. 
Nüüd panna uued saiad peale, lisada puljongit, segu, lehtsalat jne. Korda kuni saiad otsas. Seejärel kanda kõik alles jäänud segu peale. Tükeldada kurk, tomat ja sink ning kaunistada nendega tort ära.

Kõige parem on süüa torti järgmisel päeval, kuid kui isu suur piisab ka paarist tunnist.

No comments:

Post a Comment